8 Mayıs 2011 Pazar

rüya

bu sabaha karşı rüyamda gördüm seni. daha önce de gördüğüm olmuştu, ama onlar rüyanın geneli içinde senin de göründüğün, bir-iki muhabbet edip başka yerlere akan rüyalardı. bu tamamen senin üzerine kurulu, seninle başlayıp biten, çok canlı bir rüya oldu.

eski evimle yenisinin karşımı bir mekandaydım rüyamda. aynı zamanda ikisiyle de alakası olmayan bambaşka bir evdi. ayaklarımı uzatmış oturuyordum. birden sehpanın üstündeki telefonum çalmaya başladı. panasonic model, eski bir telefonmuş. ekranda adın yazmıyordu, ama numara seninkiydi, hemen tanıdım ve kalbim çarpmaya başladı. en büyük korkum, numara senin olmasına rağmen bir başkasının alo deyip kötü bir haber verecek olması... korkakça bir alo çıkıyor ağzımdan, sonra senin sesini duyuyorum, hiç değişmemiş, yorgunluktan veya sıkıntı ve kederden eser yok, capcanlı bir ses. hem seviniyorum hem de meraklanıyorum. konuşmaya başlıyoruz. "bitti oğlum" diyorsun, "kurtulduk".

aşırı yaşanan rüya duyguları var ya, hani uyanıkken hissedemediğin korku, şaşkınlık, mutluluk, sevinç hislerini dolu dolu doyasıya yaşadığın rüya duyguları, rüya anları?! işte öyle dolu bir sevinç hissediyorum. konuşamıyorum, ebelek gübelek nasıl oldu, nerdesin soru cümlecikleri çıkartabiliyorum sadece. bir de B.'nin de haberi olmuştur di mi, eşşek diil ya önce onu aramıştır, ay çok şükür düşünceleri geçiyor kafamdan.

"dün bıraktılar bizi ama ancak arayabiliyorum" diyorsun. ama bu cümle tamamlanmadan sesin daha yakından gelmeye başlıyor, delirecek gibi oluyorum, çünkü sesin kapının arkasından geliyor. bir açıyorum ki elinde telefonla karşımdasın. bir an kalakalıyorum. o anda ilk dikkat ettiğim şey, korkularımın aksine sağlıklı göründüğün ve kilonun gayet yerinde olduğu. "şerefsiz piçler, en azından yemeklerini eksik etmemiş bari" diye düşünürken sarılıyoruz. bir daha bırakır mıyım lan seni diyorum.

sonrası çok kısa... oturup muhabbet ediyoruz, hiç bir şey olmamışçasına bir sürü başka konulardan konuşuyoruz. ama ara sıra omzuna, koluna falan dokunuyorum, gerçek mi, iyi mi diye yokluyorum.

hadi artık.

4 yorum:

  1. rüyamı yazmak için girmiştim nete, ama önce bir B.'nin bloguna bakayım demiştim. onun da senli bir rüya gördüğünü okuyunca şok oldum. akıldışı ve alacakaranlık kuşağından kaygılarla rüyayı gördüğü-yazıyı yazdığı tarihe baktım. oh, çok şükür farklı günlermiş, telepatik bir durum yokmuş. sen de gördün mü bugünlerde bizli bir rüya acep? gördüysen, inşallah güzelindendir.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Serdar,

    Ben Bahadır, Fuat'ın arkadaşıyım. Durum hakkında görüşmek için bahadrvural@gmail.com hesabına mesaj gönderebilirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. fuat'ı ruyasında gören herkes gayet sağlıklı,kilo almış görüyor. hiçbirimiz kabul etmek istemiyoruz galiba zor şartları. umarım gerçekten de beklediğimizden iyi görürüz.
    pek bir normal yazdım ama ağlıyorum şu anda. rüyanın gerçek olmamasına...

    YanıtlaSil
  4. Yazmayı bırakmayın S.. Böylece herkes umudunuzu koruduğunuzu bilsin.. Bu konuyu duyduğumdan bu yana, sizin ve Banu'nun blog'undan ayrılamıyorum; iyi haberi ilk ben duyayım diye..

    PS: Ben Fuat'ın liseden arkadaşıyım. Birbirimizle muhtemelen en fazla bir kaç cümle iletişimimiz olmuştur onca sene boyunca. Oysa şimdi, gün içinde en çok da Banu (ve sonra çağrışımlarla kendi kardeşim) aklıma geliyor ve onun sağ salim dönebilmesini yürekten diliyorum.. en çok şahsen hiç tanımadığım ablası ve sonra onu seven herkes için.. hayat garip!

    YanıtlaSil